GDPR Nariadenie, Odporúčame, Videoškolenia

29. 7. 2022

GDPR videoškolenia 16: Ako postupovať v prípade porušenia GDPR

GDPR videoškolenia 16: Ako postupovať v prípade porušenia GDPR

Porušenie ochrany osobných údajov je stále téma, ktorá trápi spracovateľov osobných údajov. Prevádzkovatelia sú podľa nariadenia GDPR povinný chrániť osobné údaje dotknutých osôb. V praxi sa však stretávame s prípadmi, kedy sú osobné dáta a osobné údaje, ktoré spracúvajú, vystavené riziku či odcudzeniu pri bezpečnostných incidentoch.

Viac o tom akými spôsobmi sa vysporiadať s ochranou osobných údajov ale aj o tom ako postupovať v prípade bezpečnostného incidentu vo vašej firme vám prezradíme vo videu.

Porušenie GDPR a ochrany osobných údajov

Ak príde k porušeniu ochrany u prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa, nie vždy sa jedná o porušenie ochrany osobných údajov. „Personal data breach“ so sebou prináša v niektorých prípadoch aj oznamovacie povinnosti – Úradu na ochranu osobných údajov alebo dotknutým osobám.

V prípade, že sa vám video nezobrazuje je potrebné povoliť zbieranie cookies.

(00:30) Úvod

(00:31) Technické a organizačné opatrenia

(01:15) Porušenie ochrany osobných údajov v zmysle GDPR

(02:45) Oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov

(06:24) Pokuty GDPR

(07:30) Prevencia pred porušením GDPR

 

 

gdpr-poradenstvo-securion

Získajte konkurenčnú výhodu vďaka aktívnemu prístupu k ochrane osobných údajov.

Môže Vás zaujímať

Zostaňte v obraze

Legislatívne povinnosti nám dávajú príležitosť na to, aby sme veci robili lepšie.

questionnaire

Vyplňte GDPR dotázník a získajte 30 minútovú konzultáciu ZDARMA.

Zistite viac icon

potrebujete poradiť?

Pomáhame firmám plniť legislatívne povinnosti .

Na všetky vaše otázky vám radi odpovieme e-mailom, telefonicky alebo na osobnom stretnutí.

    Vaše osobné údaje spracúvame za účelom vybavenia dopytu. Viac sa dočítate v sekcii Privacy Policy.