Videoškolenia

12. 12. 2022

GDPR a AML webinár: Compliance – vybrané pokuty a porušenia na Slovensku

GDPR a AML webinár: Compliance – vybrané pokuty a porušenia na Slovensku

Vybrané pokuty týkajúce sa porušenia GDPR a AML na Slovensku. V akých prípadoch boli udelené a ako sa im vyhnúť? V rámci vzdelávacej činnosti sme pripravili prehľad pre podnikateľov.

GDPR pokuty a pokuty AML na Slovensku

Úrad na ochranu osobných údajov udeľuje prevažne pokuty za bežné porušenia ochrany osobných údajov. Tým sa dá ľahko predísť – vypracovanie GDPR dokumentácie a implementácia. To platí aj pri pokutách za porušenie anti-money laundering legislatívy.

V rámci AML a nášho zákona proti praniu špinavých peňazí sú definované povinné subjekty, ktoré povinnosti vo vzťahu k AML majú plniť. Medzi ne patria najmä účtovné firmy, realitné kancelárie, advokáti, ale aj ďalšie subjekty.

Tak ako aj pri porušení ochrany osobných údajov, aj porušenie AML má dôsledky a sú udeľované na Slovensku pokuty. A o nich sa viac dozviete v prednáške.

V prípade, že sa vám video nezobrazuje je potrebné povoliť zbieranie cookies. Celé video nájdete aj na našom YouTube.

Obsah prednášky k GDPR a AML pokutám

(00:00) Úvod do problematiky (03:20) Aukčný dom, s.r.o. – zverejnenie fotografií (04:55) F.I.N spol., s.r.o – ochrana a bezpečnosť osobných údajov (06:21) Kaufland SR – žiadosti dotknutých osôb (07:59) Prima Banka – zasielanie marketingových materiálov (09:39) Seneca Tours – súhlas s ochranou osobných údajov (14:14) Porušenia predpisov AML (19:10) Lumis SK, a.s. – prijímanie vysokej hotovosti (25:00) ČSOB – vedenie účtov schránkových firiem s podozrivými transakciami (26:52) Záver

Compliance je témou, ktorej sa venujeme v rámci GDPR, AML, korporátnej, pracovnoprávnej oblasti, ale aj v oblasti anti-trust, anti-bribery. Klientom zabezpečujeme komplexné compliance poradenstvo.

Compliance poradenstvo

 

Získajte konkurenčnú výhodu vďaka aktívnemu prístupu k ochrane osobných údajov.

Môže Vás zaujímať

Zostaňte v obraze

Legislatívne povinnosti nám dávajú príležitosť na to, aby sme veci robili lepšie.

questionnaire

Vyplňte GDPR dotázník a získajte 30 minútovú konzultáciu ZDARMA.

Zistite viac icon

potrebujete poradiť?

Pomáhame firmám plniť legislatívne povinnosti .

Na všetky vaše otázky vám radi odpovieme e-mailom, telefonicky alebo na osobnom stretnutí.

    Vaše osobné údaje spracúvame za účelom vybavenia dopytu. Viac sa dočítate v sekcii Privacy Policy.